Skidag midt i blinken

Blink: – Det er lettere å treffe med salongrifle på skiskytinga, sier Mathias Flaa, med snøballen i hånda klar til kast.

Det andre kan gjøre godt, kan man i Birkenes gjøre enda bedre. For bedre kan det ikke gjøres.

Selv været ser man ut til å ha kontroll over. Med regn til klokka tolv, og med tåka tjukk over Berse så det litt skummelt ut. Men klokka ett kom sola, og da kom også folket til skileik på Tobias jorde.

Tobias Haugeplass Aanesen er medhjelper på standplass og bruker dagen til noen treningsrunder. På standplass er det ikke kuler og krutt, men snøballer som gjelder.

– Jeg tar det litt rolig i dag, for jeg gikk renn i Sirdal i går, sier Tobias.

Han forteller at det gikk riktig så bra på rennet i Sirdal som var landsdelsmesterskap.

– Jeg gikk inn til delt førsteplass. Dessverre hadde jeg tre bom, men jeg må ha gått fort i sporet for jeg slo mange som skjøt bedre, sier Tobias.

I disse OL-tider er det heller ikke noe i veien med ambisjonene, og han kan for øvrig allerede nå skilte med en ganske stor premiesamling.

– Det hadde jo vært gøy kommet til OL en gang, så jeg har nok landslaget også i sikte når jeg prøver å treffe blinken, sier han.

Standplass: – Etter å ha vunnet kretsmesterskap i skiskyting på lørdag er det fint å kunne slappe av litt og gjøre noe annet på søndag, sier Tobias Haugeplass Aanesen

Gøy på ski

Anders Imenes på seks år er ikke så dreven i sporet, men var en tur på jordet også på lørdagen for å øve litt.

– Og alle får premie her selv om det ikke er konkurranse, sier Anders.

Slalåmporter og brøytestikker kan brukes til annet enn egentlig påtenkt, og brukes flittig til forskjellige øvelser.

– Vi må ha det litt gøy i bakken, og da prøver vi å renne sammen uten å falle, sier Håkon Stavelin, som bruker ettermiddagen på jordet sammen med kamerater fra skiskyttergruppa i Birkenes IL.

Lek: Erlend Dalene, David Nystøl Søhagen, Arne August Dalene, Oskar Dalene og Håkon Stavelin driver med skiskyting til daglig, men trives også med andre utfordringer.

På akebrett

Og det blir både knall og fall, og adskille ganger opp og ned i løypa. Krefter og utholdenhet er det ihvertfall nok av, men så er det unge skiskyttere som har ambisjoner, og trener jevnlig.

Beate Raknes har fulgt med på en del av OL-sendingene, og er vel en av de få på jordet denne dagen som har sans for noe annet enn skisport.

– Jeg synes det er flott med kunstløp, sier Beate, som har lyst til å prøve det en gang.

Men hun er usikker på hvor langt hun kan nå, og er nok innforstått med at OL kan være litt for mye å strekke seg imot.

Ludvig Loland og Henrik Repstad, som er to år gamle og tilfeldigvis født med to dagers mellomrom, er godt kledd og da er det ikke helt enkelt å holde seg på beina i løs snø. Heldigvis er akebrettet godt å ha, og der er det godt å være.

Balanse: Beate Raknes ser ut til å beherske ujevnt terreng med glans.

Godt fremmøte

– Vi har delt ut 110 startnummer, så det må være godt over 200 her i dag. Det er jo ikke første gang vi arrangerer dette, og i år er det skiskyttergruppa i Birkenes IL som står for arrangementet sammen med kulturkontoret i kommunen, forteller Wenche Flaa Eieland

Hun synes det er gøy at så mange møter opp når det arrangeres noe i Birkenes.

– Og så sant det er snø og skiføre på Birkeland, så kommer vi til å ha sånn skidag hvert år, påpeker kulturlederen.

Glede: Gikk det bra med deg på runda, spør primus motor Wenche Flaa Eieland. Og Selma Dalane er fornøyd med egen innsatsen.