Sjansesløseri i Holta

Birkenes IL’ 5. divisjonsmannskap hadde nok av sjanser til å ta med seg alle tre poengene fra Holta, men rause porsjoner slurv i både angrep og forsvar ga LFK en etterlengtet 4-2-seier.

– Vi kan ikke vinne fotballkamper når vi ikke skårer på sånne sjanser og slipper inn sånne mål, oppsummerer BIL-trener Tor Ivar Ruud, som ser Lillesand Fotballklubb åpne best i Holta torsdag kveld.

Hjemmelaget sliter imidlertid med å produsere målsjanser. Helt til det er gått 12 minutter. Da får kaptein og tidligere BIL-spiller Dan Christian Birkeland nokså uforstyrret ekspedere en corner i mål til 1-0. Birkenes svarer umiddelbart ved Torgeir Holte som stanger et presist frispark fra Tor Ivar Berge kontant i LFK-nettet. Så følger en halvtime med solid BIL-dominans, der banens beste spiller Knut Arild Espegren misser på to egenproduserte kjempesjanser og Kristoffer Suggelia setter et frispark fra 25 meter like utenfor. Lagene går til pause på stillingen 1-1.

Brant straffespark

Andre omgang er kun tre minutter gammel når Sebastian Håkedal legges ned i LFK-feltet og dommeren peker på straffemerket. Håkedal tar straffen selv, men LFK-keeperen har ikke de store problemene med å redde. To minutter etter gjør BIL-spissen opp for straffemissen ved å sende gjestene i føringen etter godt forarbeid av Kristoffer Suggelia og Knut Arild Espegren. Kvarteret ut i omgangen leverer BIL-keeper Thomas Salvesen en kjemperedning alene med en LFK-angriper. Ti minutter senere starter nedturen for birkenesingene, når ballen serveres på sølvfat til en LFK-spiss på 12-13 meters hold. Den sortkledde har små problemer med å sette ballen i nettet bak BIL-keeperen. Drøye ti minutter før slutt felles en LFK-angriper på vei gjennom BIL-forsvaret. Lillesanderen er stødigere fra krittmerket enn Håkedal og setter inn 3-2. To minutter før slutt kontrer hjemmelaget inn den siste spikeren i Birkenes-kista, og hvittrøyenes første serietap i 2016 er en realitet.

Delte meninger

– Jeg synes vi kjører nesten hele kampen, men det hjelper jo ikke dét når vi ikke scorer på sjansene våre, understreker BIL-trener Tor Ivar Ruud.

LFK-kaptein Dan Christian Birkeland er ikke helt enig.

– Det beste laget vant i dag, sier han fornøyd, men medgir at han har blanda følelser.

– Jeg har jo mange gode kamerater på Birkenes, så det er litt vondt au, men mest deilig, gliser han.

Allerede torsdag kveld er det klart for sesongens andre lokalderby når Lillesand IL kommer til Birkenesparken. Kampstart 19.30.