Tilbake med et brak

FOTBALL. Med Jakob Flakk tilbake ble BIL-angrepet plutselig dødelig effektive. Men ingen var bedre enn Mikael Engesvik da Birkenes knuste erkerivalene Lillesand IL 5-0 i Parken torsdag kveld.

KLASSESCORING: Jakob Flakk, tilbake i BIL-trøya for første gang etter fjorårets stygge skade, drar seg forbi to LIL-forsvarere og setter ballen mellom beina på LIL-keeperen til 3-0. Se flere bilder i bildegalleriet lenger ned på sida.

Med ett mål og tre målgivende var trønderen kampens store spiller da birkenesingene var tilbake på vinnersporet etter en tung periode der lite har stemt i banespillet og foran motstanderens mål. Mot Lillesand viste laget seg fra en helt annen side; større variasjon og bedre presisjon i oppspillene, mer kyniske på egen halvdel, og ikke minst, atskillig hvassere i angrep.

– Ja, det var veldig bra, det her. Jeg er ikke så kjent med lokaloppgjørene her på Sørlandet, men jeg vet jo fra hjembygda mi at de er litt ekstra viktige, og jeg synes vi har full kontroll i dag, sier 20-åringen som kom til Birkenes IL fra Verdal IL (3. div.) før sesongen.

Klassescoring

Den offensive hvassheten må nevnte Jakob Flakk få sin del av æren for. Tre minutter før pause viser han hva han er god for når han mottar et perfekt oppspill fra kaptein Steffen Mollestad, drar seg forbi to LIL-forsvarere og putter ballen frekt mellom beina på LIL-keeperen og i nettet. Da har allerede Mikael Engesvik sendt hjemmelaget i føringen med en kanon i nettaket og Knut Arild Espegren doblet ledelsen med en herlig flikk over keeper etter frispark fra Engesvik. Dermed kan hvittrøyene gå til pause med en relativt fortjent 3-0-ledelse. Relativt fordi det unge LIL-laget hang godt med fram til første scoring. Det siste kvarteret før pause var det imidlertid mer eller mindre enveiskjøring.

God motstand

Det første kvarteret etter hvilen viser lillesanderne igjen at de ikke har tenkt å legge seg ned. BIL-keeper Thomas Salvesen må til pers på to gode forsøk fra distanse tidlig i omgangen. Men så tar Mikael Engesvik tak igjen; først ved å «legge ned» en LIL-forsvarer med et kanonskudd som treffer akkurat der det ikke bør treffe på gutter. Så ved å løfte returen presist inn på pannebrasken til Vemund Mollestad Rislaa som kan styre ballen i mål fra kort hold. Med snaue 20 minutter igjen er Engesvik på farta igjen, fosser ned langs sidelinja og legger inn til Elias Christiansen som setter ny pers i høyde og header ballen i en pen bue over LIL-keeperen og i nettet rett under tverrliggeren. Christiansen får en gyllen mulighet til å bli tomålsscorer når han spilles igjennom av Mikael Engesvik få minutter etter, men setter ballen like til side for mål. Det siste kvarteret presser gjestene på for å få et trøstemål, men dette er kvelden da ballen rett og slett ikke vil inn bak BIL-keeper Thomas Salvesen, og blåtrøyene må reise fullstendig tomhendt hjem.

Vellykka omlegging

BIL-treneren er mest fornøyd med å ha lyktes med å legge om spillet en smule.

– Vi har sluppet inn litt for mange drittmål denne sesongen, så vi har bestemt oss for å spille safere og være litt mer kyniske bak, spille når vi kan og slå langt når vi må. Det fungerte bra, synes jeg. Vi holdt nullen for første gang på mange kamper, og de skapte ikke mye. Og offensivt er vi jo dødsens farlige nå, sier Tor Ivar Ruud, som er godt fornøyd med å ha Jakob Flakk tilbake på banen. Enda mer fornøyd er han med samspillet mellom trioen på topp. Samtlige av BIL-angriperne, inklusive innbytter Elias Christiansen, kom på scoringslista.

MÅLFARLIG DUO: Mikael Engesvik og Jakob Flakk feirer førstnevntes 1-0-scoring.

Kampfakta

Birkenes – Lillesand IL 5-0 (3-0)
Bane: Birkenesparken kunstgress
Mål: 1-0 (30) Mikael Engesvik, 2-0 (37) Knut Arild Espegren, 3-0 (42) Jakob Flakk, 4-0 (63) Vemund Mollestad Rislaa, 5-0 (71) Elias Christiansen.
BILs lag (4-3-3): T. Salvesen – K.A. Ludvigsen (T. Holte 16 min), P.C. Møller (S. Jørgensen 15 min), T.I. Berge (K. Suggelia 45 min) – C. Dahle, S. Mollestad, V.M. Rislaa (C. Masoud 22 min) – K.A. Espegren (E. Christiansen 38 min), J. Flakk, M. Engesvik.