Storfornøyd med pallplass

VELLYKKA HELG: Birkelandsgutten Tobias Håkedal Erlandsen koster på seg et smil etter sin foreløpig mest vellykka helg bak rattet i sin Volvo 240.

MOTORSPORT. 16 år gamle Tobias Håkedal Erlandsen hadde sin hittil beste opplevelse bak rattet da KAK arrangerte Kombistevne på Rugsland i helga. Da gjorde det ikke så mye at seieren i A-finalen glapp på en uheldig start.

(FLERE BILDER UNDER ARTIKKELEN)

Med én 2. plass og seire i de øvrige innledende heatene var førsteårsjunioren selvskreven i beste spor i juniorenes A-finale. Her ble det et rotterace om posisjonene inn i første sving. Der måtte Tobias slippe tre biler foran seg.
– Det blei mye surr i starten der, og jeg tenkte «nå skal ikke jeg blande meg opp i detta», forteller 16-åringen. Han kjørte seg imidlertid sterkt opp og lå på andreplass helt til han smalt inn i sandvollen ved «alternativen» i siste runde. Dermed måtte han slippe Simen Eriksen Nepstad fra NMK Konsmo foran seg og ta til takke med tredjeplassen. Birkelandsgutten er likevel godt fornøyd.
– Det er første gang jeg er på pallen, så det var veldig gøy, sier Tobias som kjører for arrangørklubben KAK.
Den ett år eldre klubbkameraten Alexander Beisland kjørte en sterk finale og vant på suverent vis.
Suveren hjemmeseier ble det også i damenes A-finale hvor Inger Rødli kostet fra alt og alle og vant med en oppløpsside. Herrenes A-finale i bilcross ble vunnet av Knut-Gunnar Pedersen fra NAF Motorsport Aust-Agder. Beste lokale fører ble Lillen Aarli på en 6. plass. I B-finalen var det duket for et durabelig lokaloppgjør mellom brødrene Daniel og Markus Heia Jansen og Preben Aarli. Ingen av dem hadde hellet med seg. Istedet kunne arrangørklubbens André Tronstad ta plass i A-finalen etter å ha kjørt seg opp helt fra C-finalen. I rallycross nasjonal viste birkelendingen Pål Åge Heia friske takter fra start i siste heat og ledet klart i sin blå Ford. Taktene skulle vise seg å være litt for friske, for Heia endte i sandvollen i søndre sving, og der ble han stående. Han kunne likevel reise hjem med en førsteplass i klassen.
Nå tar Rugslandsbanen ferie. Neste stevne er «Høstvelta» lørdag 29. august, mens Rugslandsfestivalen går av stabelen helga 26.-27. september.

KAK-DOMINANS: NMK Konsmos Simen Eriksen Nepstad (t.v.) hindret total KAK-dominans på juniorpallen. Vinner Aleksander Beisland på toppen og Tobias Håkedal Erlandsen til høyre. (FOTO: KAK)

SUVERÉN: Inger Rødli (762) har fått overtaket på konkurrentene i damefinalen og drar fra til en suverén seier.

TØFFE TAK: Det går tidvis hardt for seg i svingene i bilcross, og det er slett ikke alle bilene som holder helt til mål. Her får Markus Heia Jansens Volvo hjelp til å komme seg inn i depotet.