Mollestad-show i Holta

BRILJERTE: Kaptein Steffen Mollestad gratulerer lillebror Gjøran med 0-1-scoringen. Sammen dominerte brødreduoen midtbanen fullstendig i kampen mot Lillesand FK.

FOTBALL. Sammen med midtstoppervikar Torgeir Holte regjerte brødreparet Steffen og Gjøran Mollestad på Holta-kunstgresset da Birkenes regelrett rundspilte Lillesand FK tirsdag kveld. Flomlyskampen endte 0-4. Det var ikke ett mål for mye. Vi noterte fire store målsjanser til hvittrøyene før det var spilt et kvarter. Hjemmelaget produserte lite og ingenting de gangene de fikk låne ballen. Det skulle imidlertid gå nesten en halvtime før gjestene fikk hull på byllen. Da skjer det til gjengjeld på spektakulært vis; Gjøran Mollestad mottar ballen på 20 meter, dribler seg inn i LFK-feltet, lurer av en, to og tre forsvarsspillere før han setter ballen kaldt til side for keeper til 0-1. Det er også pauseresultatet. Andre omgang er bare to minutter gammel når Jakob Flakk spilles igjennom, men skuddet går rett på keeper. Så følger et kvarter der vertskapet slippes litt mer inn i kampen og blant annet brenner et frispark fra farlig hold. 17 minutter ut i omgangen tar Mikael Engesvik tak, dribler seg ned på venstrekanten og legger inn til Knut Arild Espegren som kan bredside ballen i mål via keeper fra fem meters hold. Det styrker ikke den hardt pressa moralen til hjemmelaget, og da innbytter Yasin Ibrahim setter inn 0-3 i åpent mål med sitt første spark på ballen, etter glimrende forarbeid av kaptein Steffen Mollestad, så er løpet kjørt. 11 minutter før full tid blir Gjøran Mollestad klippet ned av siste LFK-forsvarer. Rødt kort og straffe. Den ekspederer Mikael Engesvik sikkert i nettet. Birkenes har fem gode skuddforsøk på de fem siste minuttene, men nøyer seg med de fire målene. Det kan trener Tor Ivar Ruud leve med.

– Vi burde leda fire null etter ti minutter, så slipper vi dem litt inn i kampen, det klabber litt her og der, men i andre omgang blir de slitne, og da kjører vi fullstendig over dem, så alt i alt er jeg fornøyd, oppsummerer han.
Eneste skår i gleden er at Gjøran Mollestad, som har briljert på BIL-midtbanen etter tilbakekomsten fra Vindbjart, fikk sitt tredje gule kort og må stå over neste kamp, mot Risør borte kommende lørdag. Det gjør ikke saken bedre at kortet var usedvanlig hardt idømt og at Mollestad istedet burde fått straffe i den aktuelle situasjonen.
Seieren sendte Birkenes opp på 4. plass på tabellen. Det er bare to poeng opp til kvalikplassen, men bak lurer Øyestad med ett poeng mindre og to kamper færre spilt.

Kampfakta

Lillesand FK – Birkenes 0-4 (0-1)
Bane: Holta idrettspark (kunstgress)
Mål: 0-1 (29) Gjøran Mollestad, 0-2 (62) Knut Arild Espegren, 0-3 (71) Yasin Ibrahim, 0-4 (79) Mikael Engesvik (str.).
BILs lag (4-3-3): T. Salvesen – K.A. Ludvigsen (K. Suggelia 45 min), S. Jørgensen, T. Holte, T.I. Berge – C. Dahle, S. Mollestad, G. Mollestad – K.A. Espegren (Y. Ibrahim 20 min), J. Flakk (E. Christiansen 27 min), M. Engesvik.
Birkenesavisas spillerbørs:
Gjøran Mollestad 3p
Steffen Mollestad 2p
Torgeir Holte 1p

STOR KAMP: Gjøran Mollestad i fint driv. Unggutten har vært en solid tilvekst til BIL-midtbanen etter hjemkomsten fra Vindbjart.

RASK SCORING: Yasin Ibrahim hadde vært på banen et snaut minutt da han satte inn 0-3-målet med sitt første spark på ballen, etter nydelig forarbeid av Steffen Mollestad. Her gratuleres målscoreren av Christer Dahle.