Enkelt videre i NM

Eline Glamsland kjemper BANENS BESTE: Lillesandsjenta Eline Glamsland jobba og sleit i to ganger førti minutter og var en konstant trussel mot motstanderens mål. Her legger hun på til 4-1 etter å ha dratt seg forbi hele Lier-forsvaret.
Eline Glamsland kjemper

SE BILDEGALLERI ETTER ARTIKKELEN!

FOTBALL. Anført av en strålende opplagt Eline Glamsland valset Birkenes over Lier i første runde av Norgesmesterskapet for jenter 16 år. 6-1-seieren burde faktisk vært større.

Med kretsmesterne i 13-, 14-, 15- og 16-årsklassen i fjor må Lier regnes som en av Buskeruds beste klubber på jentesida. Til Birkeland kom laget med flere kretslags- og regionlagsspillere. Det hjalp lite. For birkenesjentene var best i alt.

Med et mulig unntak for langskudd. Etter fem og et halvt minutt får Liers Rikke Sverdrup stjernetreff fra 30 meter, og ballen suser i nettet helt inne ved stanga. Liers midtbanespillere fortsetter å skyte fra langt hold, mens Birkenes skaper sjansene. Når et snaut kvarter er spilt får hjemmelaget corner fra høyre. Camilla Aabel skrur ballen inn i feltet. Etter litt klabb og babb treffer den en Lier-hånd og alle blir stående som fastfrosset mens BIL-jentene roper på straffe. Alle unntatt Anette Urdalen, som uhindret bredsider ballen i nettet fra syv-åtte meters hold. Dommeren godkjenner scoringen, og lagene er like langt. Resten av omgangen fortsetter i samme spor; Birkenes dominerer banespillet, mens Lier er småfarlige på langskudd. Det står 1-1 til pause.

Godt BIL-forsvar

Etter hvilen fortsetter birkenesjentene å male på. Lier sliter med å komme i angrep, og når de først gjør det, blir de effektivt stoppet av et godt BIL-forsvar. I andre enden begynner birkenesjentene å skyte seg inn, og 23 minutter ut i omgangen er det klart for en særdeles fortjent BIL-ledelse når Amalie Snøløs vender bort to Lier-forsvarere på 16-meteren og setter ballen helt inne ved stanga. Nå løsner det for alvor for hjemmelaget. To minutter seinere er Amalie frampå igjen og setter et innlegg fra venstre iskaldt i mål fra ti meter. Få minutter seinere drar Eline seg forbi fire forsvarsspillere og knaller inn 4-1-målet. To minutter seinere blir Anette Urdalen tomålsscorer når hun stusser en ny god Camilla Aabel-corner i mål med panneluggen. I neste angrep leverer Albina Maxharraj en klinisk avlutning fra høyrekanten og fastsetter sluttresultatet til 6-1.

Kledelig beskjeden

– Jeg synes det gikk ganske bra, sier kampens store spiller Eline Glamsland kledelig beskjedent om egen innsats. Kompromissløs i duellene, med stor arbeidskapasitet, fart og fightervilje utgjorde hun et helt angrep alene.
– Veldig gøy! Vi sleit litt i begynnelsen, men etter hvert fikk vi i gang spillet. Vi er veldig fornøyde, legger hun til. Trener Trond Endresen er mer avmålt.
– Vi er bedre enn Lier i første omgang, men det er en dårlig omgang spillemessig. I andre spiller vi ut litt av det vi kan, men skal vi henge med på dette nivået må vi ha to sånne omganger i hver kamp, formaner han, før han oppsummerer:
– En meget fortjent seier.
Neste NM-runde for birkenesjentene blir trolig i slutten av mai. Hvem som blir motstander er ikke klart ennå.